Istoric despre mărturiile de nuntă. Ce sunt mărturiile de nuntă și ce simbolizează ele

Ce sunt mărturiile de nuntă și ce simbolizează ele,decor interior, decor evenimente

Știai că în secolul al XVI-lea, în Anglia și în Franța se dăruiau bomboniere în calitate de mărturii pentru nuntă? Și nu orice fel de bomboane, ci anume cele din marțipan erau favoritele aristocraților. Se considera că astfel de mărturii de nuntă pot să ofere invitaților impresia de lux și de opulență pe care mizau mirii și familiile acestora. 

Și pentru că tradiția unor mărturii oferite oaspeților continuă până în prezent, am decis să îți oferim o mică retrospectivă istorică despre când, cum și de ce au apărut mărturiile ca dar de nuntă celor care iau parte la un festin în cinstea unui cuplu.

  1. Istoricul apariției mărturiilor de nuntă

După cum menționam la începutul acestui articol, se pare că tradiția mărturiilor a luat naștere în Italia, în jurul secolului XV. Se pare că în acea perioadă, aristocrații, pentru că doar ei își putea permite astfel de cheltuieli, ofereau invitaților de la nunți mici daruri precum sunt bomboanele sau ciocolata artizanală, împachetate în punguțe de care se atașau flori și crenguțe de plante sau mesaje personalizate, în dependență de personalitatea invitatului.

Ulterior, această tradiție s-a extins de-a lungul întregului spațiu european, dar și peste ocean. În Statele Unite ale Americii mărturiile inițiale erau florile prinse în pieptul celor care veneau la nuntă. Practic erau aranjamente de cadou și de decor, pe care invitații le puteau lua cu ei acasă.

  1. Semnificația mărturiilor de nuntă

La acest segment ne vom opri pe câteva branșe, deoarece semnificația mărturiilor diferă de la o cultură la alta. Iată câteva caracteristici comune ale sensului pe care-l dăm acestor mici daruri:

  • belșugul pe care-l așteptăm și îl împărțim cu cei dragi;
  • rafinament, pentru că mărturiile pot să demonstreze bun gustul gazdelor și pot deveni parte din stilistica evenimentului;
  • simbioză – puteți alege elemente care vă reprezintă și să le introduceți în imaginea de ansamblu a mărturiilor;
  • loialitate sau legătură – oferind mărturii le arătați invitaților că sunt parte dintr-o mare comuniune, dintr-o prezentă și viitoare familie.

Alegerea corectă a unor mărturii face remarcabilă orice nuntă, iar dacă optați pentru amplasarea acestora într-o zonă specială, eventual unde aveți cabine foto, leagăne sau candy bar, atunci veți fi scutiți de o grijă în plus, iar oaspeții își vor alege darul pe plac.

Pe Eventimag găsiți numeroase modele și tipuri de mărturii de nuntă, toate perfecte pentru sărbătoarea voastră. Nu ezitați! Alegeți, comandați și pregătiți-vă nunta la care visați.

Idei pentru design interior, amenajari interioare, obiecte decorative, eventimag
Previous Post

Cum schimbăm aspectul interior al locuinței cu decorațiuni potrivite?

Next Post

Parteneriat Designeri Interior Exterior

Parteneriat designeri interior / exterior eventimag o platformă de inovație pentru designeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș
Loghează-te

Nu ai cont încă?

Crează un cont

Contact

Adresă: Str. Nr. 1, Depozit Nr. 2, Afumați, Ilfov
Telefon: 0772 041 491
Email: office@eventimag.ro
Program: 09:00 - 15:00